ME LOVE YOU

Daisypath Anniversary tickers

Friday, 21 December 2012

ALLAH,KENAPA AKU DALAM NERAKA????




Tuhan, kenapa aku masih berada di sini? Bukankah aku dahulu selalu bersedekah di masjid-masjid? Bukankah aku dahulu sentiasa membantu sahabat-sahabatku yang kesusahan? Bukankah aku dahulu sentiasa memberi peringatan kepada sahabat-sahabatku? Kenapa aku masih ada di Neraka-Mu ini?
Tuhan, mana pergi amalan-amalan baik yang aku lakukan dahulu? Tidakkah aku telah menggunakan kudratku untuk jalan dakwah? Oh Tuhan. Dengarlah rintihan aku ini.

(Tiba-tiba)

Tangannya terangkat dan berkata, "Aku dahulu memasukkan duit ke dalam tabung kerana aku inginkan pujian sahabat-sahabatku terutamanya mereka yang berlainan jantina denganku."

Kakinya tiba-tiba bersuara,'aku berjalan pergi berdakwah semata-mata ingin menonjolkan diriku di hadapan orang lain bahawa aku ini seorang yang Alim dan Soleh. Aku ingin manusia melihat betapa aku ini hebat berdakwah dan kaya dengan ilmu agama.'.

Mulutnya tiba-tiba menyanggah, 'ah, kau ni. Kononnya mulut kau ini kau gunakan untuk mengingatkan sahabat-sahabat kau, tetapi hakikatnya kau tidak mengamalkannya! Kau suruh orang jauhi zina tetapi kau dengan mudah ber'chit chat' dengan teman-temanmu yang berlainan jantina dan bercakap perkara-perkara yang tidak sepatutnya! Kau suruh orang bersedekah dan berbuat baik, tetapi diri kau? Pernah kau cerminkan diri kau? berapa banyak harta kau yang kau laburkan untuk Akhirat? dan berapa peratus nilai keihklasanmu di dalamnya?

Telinga yang hanya mendengar dari tadi turut tidak melepaskan peluang.'Hey hey, nanti dulu. Kau jangan lupa, telinga kau ni, kau gunakan untuk apa? Ingat tidak pada suatu ketika dahulu, kau menggunakannya untuk mendengar lembut suara si dia yang bukan muhrim mu? Apa kau sudah lupa ketika nafsu kau sudah menewaskan akal dan Iman mu, kau asyik dalam kecintaan kau pada dia yang tidak halal bagimu? Apa kau ingat semua ini bukan dosa? Mana perginya tazkirah yang kau beri dahulu kepada teman-temanmu? Apa yang kau ingatkan mereka? Sudah lupa? Kau mengatakan La Takrabu Zina. Punya kau bersemangat memberi ceramah mengenai bahaya pujuk rayu Syaitan, tetapi mengapa kau yang tertewas dengan pujuk rayu si Durjana tu?

Hati yang kehitam hitaman tiba-tiba mencelah, "itulah kau manusia. Sudah kerugian kau di sini bukan? Bukankah Guru-guru mu sentiasa berpesan, pastikan kau lakukan sesuatu dengan niat yang ikhlas. Bukankah kau sudah tahu benar segala amalan tanpa niat yang ikhlas umpama buih di lautan. Segala kebaikanmu itu habis hancur berkecai. Dahulu bila kau dianugerahkan dengan nikmat yang banyak, kau lupa diri.

Kau sombong! Keihklasanmu lenyap sekelip mata. Syukur mu kian menipis. Bongkak mu kian meninggi. Apa kau sudah lupa hakikatnya kau cuma manusia lemah ciptaan Si Maha Besar? Bukankah sifat sombong hanya milik mutlak Allah? Kau tahu bukan si durjana Iblis dihalau dari Syurga kerana kesombongannya? Si Firauan binasa kerana bongkaknya? Si namrud dihina kerana takburnya? Jadi kenapa kau tidak belajar dari pengajaran ini?
Betapa dirimu rugi hari ini wahai manusia. Andai didunia dahulu kau mengamalkan ilmumu, pasti kau bahagia sekarang. Tetapi, seperti kau tahu, There is no turn Back! Sekarang rasailah azab dari Allah ini bersama - sama dengan kami," kata si iblis dan kaumnya.

Tiba-tiba tersedarku dari mimpi. Astarfirullah. Saat itu, terbayang-bayang difikiranku akanSurah Yassin ayat 65 :
"Pada waktu itu Kami meteraikan mulut mereka (sejurus); dan (memberi peluang kepada) tangan-tangan mereka memberitahu Kami (kesalahan masing-masing), dan kaki mereka pula menjadi saksi tentang apa Yang mereka telah usahakan."

Ya Allah, lindungilah kami dari melakukan apa yang Kau larangi dan dekatkanlah kami dengan amalan-amalan yang Kau redhai.

allahhurabbi,takutnya..adakah selama ni aku betul2 ikhlas beribadat,ya allah,jauhkan lah aku dari sifat2 riak,ujub dah takbur ya allah..Sucikan lah hati ku ini,jauhkan lah aku dari pintu maksiat..Terimalah taubat hamba-hambamu...

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Saturday, 8 December 2012

PERPISAHAN:(((

Semalam dah janji nak keluar jumpa my hubby for the last time sebab dia nak balik jitra dah n memang comfirm la dia tak bole nak spent masa dengan aku sampai hari selasa ni sebab dia kena kerja n aku sendiri pon dah nak balik uia petang selasa tue,,huhu..Dalam pukol 2.30 macam tue my hubby mai ambik aku n pergi gurun.haha..dekat ja der sebab takut nanti tak sempat nak balik sebab malam tue my hubby dah balik jitra..Waktu tengah window shopping dengan my hubby,tetiba jumpa member lama aku..Aduss,kantoi suda tapi saja buat macam tak ada apa2..Aku g sembang dengan dia tapi sedaq2 hubby aku dah lesap,g tengok orang dok nyanyi lagu arab apa ntah..Adoyai,pantang lepa sikit ,mesti ilang..macam tadi waktu aku keluaq dari tandas,tengok2 dia dah x da,tunggu punya tunggu,tetiba muncul depan aku sambil bawak ayaq kt aku..haha*sayang:*..
After bosan dok meroda dalam pasaraya tu*barang apa pon x beli*,kami teruih g gunung jerai.Konon2 nak nikmati pemandangan alam la..haha..G lepak2 n makan dekat sana..Gila bapak mahai..bongok betull..Lepas siap makan dok tangkap gambaq dulu,buat kenangan..Nanti rindu sebab x kan jumpa dah lepas ni..:(..Yang hubby aku pulak dok susah hati sebab cermin depan kereta tercabut sebab terlangaq apa ntah..Salah kereta belakang.bongok la dah taw orang nak keluaq,dok p block belakang jugak..memang idakk lerr..
Waktu otw balik tue,dok sembang pasal nak berpisaah.I mean bukan berpisah sebab nak putus kan hubungan kami,but berpisah untuk memperbaiki diri kami...memang aku sedih sebab aku tak pernah tak contact my hubby...Every 24 hour aku selalu dengann dia,..Tiap kali aku sedih aku cari dia,aku seronok aku cari dia,aku takut,aku sakit..Every time my hubby always beside me.Even nak tidor sekali pon tak pernah letak phone ..But after this,hurm..I dont know if it is the best decision for us or not..n the last,kami ambik keputusan xkan contact each other untill aku habis study..Waktu tue hubby aku akan cari aku balik..Ya allah,aku tak bole bayang macam mana aku lepas ni  law tak contact dia langsung..Memang aku yang usulkan benda ni dulu n aku harus terimanya..
Memang sedih gila waktu dok janji macam2 dekat hubby aku tue,..Macam2 pesanan yang keluaq..*risau*hehe..But the most important thing yang aku tak pernah lupa n tak akan lupa pesan dekat hubby aku mesti la jangan curang n jangan hisap rokok.BUkan tak percaya tapi ambik peringatan..hahahha..Tak bole blah..Tapi sumpah aku rasa sedih sangat2 cuma aku tak maw tunjuk sedih tue.Aku takut nanti dia pujuk aku n last2 aku akan ubah fikiran..Aku tak maw macam tue..Aku nak kami ada gap untuk bantu diri kami berubah..Aku nak kami masing2 ubah diri,mantapkan ilmu agama kami for our future..In shaa allah kalau betoi AIMAN NAFIZ jodoh aku,aku akan terima dia dengan hati yang terbuka sebab aku sayang dia sangat2..Aku terima dia seadanya sebab aku rasa dia orang yang terbaik untuk aku..
After sampai,aku terus salam my hubby..Memang rasa berat sangat nak keluaq dari kereta tambah2 bila tengok mata my hubby berayaq ja tadi..Sebak gila..Tapi aku cuba buat macam tak ada apa,tapi adik aku still bole perasan n dia tanya aku kenapa...Aku explain kat dia yang aku dah berpisah dengan aiman but tiba2 ja adik aku marah aku.Hampeh toi..Balik tue adik aku dok cerita kat adik2 aku yang lain n mak aku..mak aku marah sebab aku putus dengan dia..my mum tanya awat buat macam tue..Then aku jawab la kata kami nak berubah n mungkin ni jalan yang terbaik..Law dia jodoh aku,after foundation ni,kami akan bertunang mungkin..heeee;)
P/S:dah gtaw dah kat mak aku yang kami nak bertunang after ton depan after hubby aku dah kerja..my mum setuju..wink2



I GOT THIS!!!HEHE

Terima Kasih kerana membaca...^-^

hoholidaayyy:)

Malam ni tiba2 mood nak menulis menjelma dalam diri aku ni..tetiba je kan..bosan letteww...haha..Minggu ni aku balik kampung..jyeahh..Even 5 hari ja cuti tapi aku puas sebab bole balik kg,jumpa my lovely family n my love..haha..Agak rush jugak waktu nak balik hari tue sebab tiket tak beli lagi,kira kena beli on the spot jugak la..So disebabkan kelas pukol 12 dipendekkan ke pukul 11,so sempat la aku balik nek bas pukul 1 tengah hari.Nasib bek ada tiket,law tak.melopong la jawabnya..Bas bertolak around 1.30 pm n sampai almost 7.30 pm la..gila bapak stress sebab jam lama gila dekat peneng..After sampai tue,my hubby dah tunggu dah..My hubby yang terpaksa mai ambik aku sebab my father kena tunggu my mom dekat sekolah sebab waktu yang sama my mom pon otw balik dari kl cos ikot rombongan sekolah..hewhew..

After sampai tue my hubby bawak aku g econsave..terpaksa teman dia g beli ikan..memang idak le kan beli ikan malam2 dengan aku berjubah segala bagai..haha..Then tetiba aku cakap kt hubby aku "eh baba,nanti mesti orang ingat kita dah kawin kan,dengan umie pakai jubah+tudung labuh+sock lagi..mesti orang ingat kita kawin muda kan"haha..my hubby gelak ja..ciss..konon2 santai sangat la tue kan dengan tshirt n seluar t rex dia tue..grrr..After beli ikan yang my future mother in law pesan*future mother in law sangat la kn.haha*kami terus balik sebab nak cari kedai makan..lapaq der..aku sempat makan pagi je..petang n tengah hari tue memang tak sempat makan sebab rush gila..penat gila bapak...Cari punya cari,last2 singgah makan dekat kedai batu 5 nu..dekat sikit nanti hubby aku nak hantaq aku balik kan..Memandangkan aku dah 3 minggu x makan nasik,so aku juz order bihun sup n teh o limau..Agak terliur gak tengok my hubby makan nasi goreng,tapi saboo je la..

After siap2 makan,my hubby teruih hantaq aku balik sebab jam waktu tue almost 10.45 dah..bapak gila lewat..first time doe balik lambat..haha..After sampai rumah,dok sembang ngan my family sebab waktu tue ny mum baru samapai rumah..Lepas dok merapu2 dengan adik2 aku,aku teruih mandi n solat..Malam tue dok set waktu nak dating dengan hubby aku..hahah..Aku tido awal sebab penat nak mapuih..7 jam kot dalam bas,dengan malam sebelum tue tak cukup tidoq lagi..dengan kelas lagi..memang tidoq teruih la alang2 dah dapat bantal tue kan sampai tikus masuk perangkap pon aku tak sedaq..ahha*abah aku pasang perangkap tikus dalam bilik aku k*


k bye

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 21 October 2012

Lama gila rasa tak hupdate belog ni..rindu..wuuu..hahha*tak bole blah*..Alhamdulillah,akhirnya abis jugak sem 1 dekat uia nu..Tiba2 rasa macam masa berjalan cepat gila..Rasa macam baru kelmarin aku dok riuh2 nak masuk uia,dok kalut beli barang*semangat nak masuk U la katakan*.Rasa macam baru kelmarin aku qeyau waktu mula2 masuk uia nu lepas mak aku tinggal aku sowang2 kat sana..macam budak2..manja gila gua..bhaahhaa..Tapi sekarang?dah abis dah pon sem 1 n aku pon baru ja abis final exam 18 ari bulan ri 2 dan aku dengan kawan2 sekolah pakat balik pagi 19 tue..Semangat gila gua nak balik..Rindu rumah+family+my kesayangan la..hihi

Petang kelmarin jumpa my hubby sebab dia dah nak balik ilp petang 2 jugak..memang rushing gila la kan..Bole jumpa sekejap ja..waaa..Dah la gua rindu lama tak jumpa las2 bole jumpa sejam ja..Takpa2..at least bole jumpa jugak daripada x bole jumpa langsung kan*bersyukur la sikit aboyyy oiiii*..Dalam pukul 12 lebih tue my hubby bertolak mai dekat aku then dalam pukoi 1 something dia sampai la..Sampai2 tue teruih g makan nasik kandaq..Yeayyyy..dah memang dah janji nak bawak aku g makan nasik kandaq kan.so haruslah membawa nya aku ke sana*ayat tak bole blah..maaf*

Lepas g makan tue,terus my hubby aku hantaq aq balik rumah sebab ayah dia nak guna kereta n abah aku pon nak guna moto..takut nanti xada orang anak mai ambik aku..Tue yang terpaksa balik awai..Lagipon waktu tue dah pukol 2 lebih n my hubby pon dah nak balik jitra pukol 5 jap g..huhu..tapi kan sebelum balik kan aku dapattt ..tadaaa....hehe


yang ucapan tue mak mertua aku yg tulis..harap maklum..haha
hehhe..hadiah besday aku..memandangkan waktu besday aku ri 2 kami tak bole jumpa sebab hubby aku dah balik kedah,so dia pon bagi la waktu aku balik marin..hoho..Thanks sayang..curious gila nak taw benda apa dalam kotak tue..besaw bebenor..hekhek..Lepas hubby aku hantaq balik,aku teruih buka hadiah tue depan mak aku..Cuba teka benda apa...

cantik kan?i love you baby

Wehhh,cantik sangat..Sumpah terharu!Aku ingat lagi malam bila ntah aku punya la merajuk2 bila dia habaq kata nak kuaq beli barang dengan kwan dia.Then bila aku tanya dia tak maw habaq..eiii.geram..hehe..tak sangka pulak my hubby kuaq beli benda ni untuk aku..Thanks sangat2 taw sayang..
Love u forever n ever..

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 2 September 2012

Kelmarin hubby col cakap dia nak mai kat aku dengan kawan-2 dia..Dia kata kawan dia 3 orang..Gila..Aku nak dok mana..Hoho..Tapi seb bek la dia cakap aku kena dok tepi dia,so memang tak akan bersentuh la dengan kawan dia..Urmm,memandangkan malam tue kami tido lambat,so bangun pon lambat la kan.Pukoi 12 bawu laki aku dok bersiap2 mandi pa suma tue,..ha,hambek kau..Aku dok watlek watpeace ag sebab aku taw depa mesti sampai lambat punya..

Dalam pukul 2 lebih baru aku mandi n then mayang zuhur siap-2 sebab nanti senang..Aku juz pakai suaq slack ja,baju aku pakai tshirt ja sementara nak tunggu depa sampai kan..Tunggu punya tunggu,tiba-2 hubby aku kata depa excident..Ada orang langgar keta member dia..Apa ke malang la..haishh..SEb bek depa tak jadi apa-2..Kereta ja kemek sikit tapi untung la kannnn..Dapat ganti rugi 300,..cait!
Depa sampai pj dalam pukul 5 lebih then g beli barang depa dulu then baru mai aku..Mana letih pon dok tunggu dari kui 2 tadi g kot..hahha..Patutnya dari melaka mai pj juz 3 jam ja,tapi marin sampai 4 5 jam sebab xcident segala bagai nu..

Dalam pukol 5 lebih depa sampai kat aku..Aku keluaq2 tengok,nahh..padat reta tue..dengan bob ag..hahaha..Seb bek la dia dok depan..Kat belakang akmal dengan laki aku.. Aku tak da la segan sangat akmal n bob tue sebab aku memang dah kenai depa lama dah..Selalu jugak otp dengan depa..Cuma agak segan dengan bad ja..Even aku kenal dia,tapi aku tak penah sembang ..Tue yang aku senyap ja lepas2 masuk dalam keta..hahhaa..Tapi memang bongok la kan,aku sakit perut dok tahan gelap..hampeh toi..Geng2 ni lawak macammmmm err...memang lawak la..Dah la bob tue jenis cakap lawak spontan..

Akmal g hantar aku,hubby dengan bob dekat stesen ktm taman jaya sebab takut jalan jam..Ag pon dia dengan bad nak balik rumah dia dulu...Memang r.Dah la aku malas nak  nek train..haha.Pastue bila sampai kat situ,pakat tak taw nak p mid macam mna..haha..lawak gila.Jenuh dok bertengkaq.Pastue beli tiket p kl sentral..kat sana beli tiket lak nak p mid..hahaha..Tapi mg best la sebab first time nek train ngan laki aku..hoho..Then sampai mid,laki aku ajak p pc fair..dok tgk barang2 komputer dalam tue..lepas2 tengok barang tue,aku ajka r dia g tengok wayang sebab memang dah janji nak tengok wayang..melilau punya melilau...tiba2 hubby aku cakap kata tak jadi tengok wayang..memang aku bebai r.Pastue tiba2 bob tarik tangan laki aku..Dia dok swoh laki aku teman tengok wayang..hahah..tq bob..

Hubby aku mai pujuk,dia kata "tak payah tengok wayang la..jom p beli beg"..Aku pon dengan mata bersnar-2 nya..JOM..hahaha..Tinggal bob p melilau mana ntah...Akhirnya dapat jugak beg sebijik..Tq sayang!!Pastue ajak sayang aku g MPH..Aku beli novel,kamus n belanja hubby aku buku agama apa ntah..Yang ustaz kazim nu..Then lepas habis shoping,g meronda cari bob..Dok melepak sowang2 dia..Haram toi dia kata aku sora macam bapuk.."hai bang,bole kenalan bang"haha..hampeh la hang bob oiii..Lawak..Lepas tue g MCD,.makan..Bob ngan sayang aku jahat..depa suruh aku makan burger lepas tue depa perabis suma kentang..kurang asam boi toi..tak pa hampa..Dah la aku suruh refill ayaq nak wat minum ataih train pon tak maw..eii..mencikkk..lepas2 abis makan,cpt2 g ktm.Tkt t nak balik tak bole..

Waktu kt ktm paling lawak,bob tak puas ati sebab pompuan tue tinggi dari dia..Gila tinggi kot..Pastue yang kat dalam train plak,bob dok usha pompuan cina nu sebab dia kata macam muka awex dia..Dok wat frust tak abis2 bob tue..haha..Dok suruh aku cari awex kat dia la..haha..Dalam pukoi 9 lebih sampai dekat ktm taman jaya sebab akmal kata nak mai ambik dekat situ..Sementara dok tunggu akmal,dok sembang2 ngan laki aku..Hampeh toi,sat2 dia tampaq aku,sat2 dia katok pala aku..Last2 aku duduk atas lantai tue..Hambek hang..Usik aku sangat..haha,..Last2 bob kata macam ni"cuba la jadi macam remaja yang matang sikit"...grrrr,,ikot suka aku la der..haha..Hampeh toi bob..wat malu aku ja hang kata macam tue..

Baru ja nak suruh tangkap gambaq,tengok2 akmal dah sampai dengan bad..Meluat aku dalam kereta bob dok bahan aku..Eii,jelez r 2..booo..Tapi sumpah,memang happy gila ri ni..Tak sampai setengah jam,tengok2 dah sampai dah kat uia..Memang lawak la kan depa kata nak mai antaq adik..haha.Sejak bila aku ada ramai abang..Waktu nak turun tue,salam dengan hubbby aku..Ya allah,rasa berat ja nak lepas dia balik..Memang aku happy sangat2 bila bole kuaq dengan dia marin even kami kuaq sat ja kan..

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Monday, 27 August 2012


Testing2..Selamat Menyambut hari raya yang ke 9..hoho..Saja aku bosan abis kelas awai hari ni,tak taw nak buat apa..Bek aku menghadap benda alah ni kan..Nak buka posa pon awai ag.*perlu ka aq hbaq kata aq posa*.hahkahk..Rasa macam heaven gila hari,dpt2 masg suma kelas pagi di batalkan.Tinggal kelas komputer dari pukol 2 -3 ja..Apa lagi,tidoq la jawabnya..

Aku nak cerita pasal raya memandangkan suma orang pakat dok update sai raya..Aku pon nak update sai raya aku gak weh..*pulun*..Tobat aku rasa raya ton ni palling-paling hambar..Siyez x best..Selalunya law raya 1st tue memang aku tak lekat kat rumah dah,dok p meraya sebab tak maw basuh pinggan mangkuk orang yang mai beraya kat qumah..haha..Tapi mai ton ni,dari pagi sampai ke petang,aku la yang kena jaga rumah..Dok melayan orang yang dok mai beraya...Penat cek oi..Padan muka aku la sebab dok bagi alasan tak maw p mayang raya sgt kn konon2 nk jga rumah.,tgk2 nah..smpai ke ptg aq kna jaga rumah..Aku rasa mak abah bole hapai dah taktik aku kalau aku malas p mayang raya..Aku bangun awai pagi,pastu2 tlng mak buat reja st..dok melilau sna sni sampai pukoi 8.45 pagi..*aku taw sembahyang raya pukoi 9*..Pastue st g bila mak abah dok kejan suruh p surau...Bawu aku dok buat kalut nk mandi..Dok buat qisau teruk takut x sempat mayang raya,padahal dalam hati lega sebab x kena p dah lewat dh..hahha#aku tak p mayang raya sebab tak kwan k#

Raya pertama memang ramai gila orang yang mai..Sampai petang kot..Yang kawan2 aku mai waktu aku dok nak mandi..Dah salin baju  siap dah,mg kelam kabut la kan cri bju nak pakai..Last2 aku selubung ngn ken pelikat abh aku ja..hahaha..Sedih sebab tak bole nak ikot depa beraya  sebab waktu tue aku dok kalut nak balik umah tok wan..Yang adik aku pulak kawan2 dia pakat dok mai sampai dia tak bole balik kg..Dia tak pa la,aku nie memang mak soruh ikot balik kg jugak sebab aku dah lama tak balik..Tapi untung la,balik kg saja dapat duit raya dekat2 seratus lebih gak..Nampak sangat aku ni budak2,2 yang pakat sua duit raya..*umur bukan penghalang..haha*.Waktu otw balik kg,reta pulak wat hal kot weh..Dok berasap menatang pa tak taw..Adoi,semak2..Nasib bek ada pekerja plus mai tolong,law x memang tak balik kg dah..


owg dah abis myg raya bawu nak ajak p surau..haha
Raya ke 2 hubby aku mai rumah dengan sepupu dia..Kelam kabut aku mandi..Pakai cantik2 konon2 sebab pkwe nak mai la..hahha..Yang abah aku,dok usik aku macam2..*cek segan*hoho..Ngada2..Lama gak hubby aku dok kat umah..Dia dok wat malu2 kucing bole..hahaha..Macam tak besa jumpa mak aku..Kalau abah aku tue ya la sebab hubby aku mg tak pernah jumpa abah aku tiap kali dia mai ambik aku kat rumah..Pastue waktu nak balik tue,pupu dia bagi duit raya kat adik2 aku..Aku pon dapat jugak..yeay2..haha..Lepas2 hubby aku balik,orang pakat mai beraya lagi kat umah aku..Sampai petang kot weh..Dan2 aku masuk tukaq pakai baju buruk*baju yang dah koyak rabak nu* sebab aku taw st g reja aku kena basuh pinggan mangkuk..

Waktue raya ke 3 pupu2 aku pakat ajak aku p rumah member..Aku pon ikot la sebab dok ingat nak ajak depa p beraya rumah hubby aku plak..Tapi depa pakat tak bole nak ikot plak sebab jauh..HUhu..Sedih tak bole nak g beraya ngan mak mertua,,huuu,,pastu waktu depa dok ajak tangkap gmbaq kt taman pon aku dah x mw dah,konon2 merajuk la sebab tak leh p..hahhaa..mengada2
muka x berapa nk ceria tak bole beraya ngn mak mertua

Hari sabtu hubby mai ambik aku p beraya kat rumah dia sebab esok tue kami pakat nak balik campus dah...Dia balik melaka,aku balik pj..Pas ni bila plak nak bole jumpa pon aku tak taw la kan..Sedih bang oi..P rumah dia,gila aku segan..haha..Aku p sorang ja kot..Dia dulu tak pa la,p umah aku ada orang teman..Nie aku p umah dia,sorang2..Memang malu + segan kot..Abis ayu dah la waktu aku dok ngan mak dia..hahaha.Mak dia masak macam2 kot..Tapi besa la oarang pemalu macam aku ni,depan mak mertua memang makan sikit walaupon hakikatnya aku nak tambah banyak kali sebab lapaq..wakakkaa

muka bosan


Terima Kasih kerana membaca...^-^

Friday, 17 August 2012

Ehem2..Lama gila aku rasa aku tak hupdate benda alah ni..Tak payah dok rasa2 sangat la kan tapi dh memang betui pon..haha..Terlalu sibuk + malas +tak dak mood sampai ada satu tahap tue asa macam nak delete ja blog ni..Tiap hari dok bukak tapi sekadar membuka dan menstalk blog orang...

Alhamdulillah,setelah sekian lama tak balik rumah,las2 aku bole balik jugak..Sapa kata 3 bulan tue tak lama..Lama cek oi,kalau dulu kat smkas 3 minggu tak bole balik aku dah qeyau macam orang mati laki,ni tambah plak 3 bulan....Hampa bole bayang dak keadaan aku macam mana kat sana..Tiap hari aku col mak aku..Tak pernah miss cek oi...sehari 2 3 kali aku col

Aku las exam 11 ari bulan hari tue..Punya semangat nak balik,aku siap kemas beg baju seminggu awai..hahha..Nampak dak bertapa semangatnya aku sampai kawan2 aku pakat tegur sebab tiap2 hari aku kemas beg..Nak wat gena mak2 jemah oi,cek rindu kg..Tapi aku sakit hati,14 hari bulan baru aku bole balik rumah gara2 terpaksa menunggu student len yang x abis exam ag..Bosan tahap badak kot 3 hari aku dok melenggung kat asrama tue..

Hari tue sebelum exam aku kuaq ngan hubby aku..Konon2 nak g shoping la kat jalan TAR aka jalan tunku abdul rahman tue..Pusing punya pusing,sampai sesat nak hala ke seremban..Asyik sesat ja,las sekali shoping satu haprak pon tarakada...Tapi lepas exam tue aku kuaq ngan kawan2 kat smkas dulu,buka posa kat luaq..Dan la aku shoping jubah untuk mak n mak mertua aku,pastue beli baju kat abah ngan hubby aku..Agak penat gila babun r..Dengan dahaga + lapaqnya lagi..Nasib bek aku tak bole posa,las2 aku g bantai minum ayaq kotak dalam tandas kat kfc..nampak dak permainan dia??hahha

Marin kuaq shoping ngan hubby aku dekat sp.P beli tudung kat mak n adik aku then teruih p tengok wayang.Cerita apa x taw la kan..Jenuh dok bertengkaq,las2 dia dapat tengok gak cerita hat dia minat tue,,Kureng asam boi toi..Tapi x pa,aku dapat gelang baru..Yaey2...Bole pakai raya..Tq sayang..bhahahha..Pastue waktu nak balik tue hubby aku bagi sweater dia plak..hat 2 aku yang minx k..hahahha..kisah plak aku..Laki aku,ikot suka aku la kan..hoho..Pastue balik buka posa kat kedai..Tapi sebelum tue laki aku tue buka posa dah dalam kereta sebab waktu tue dah masuk waktu dah..Macam apa g..hakhak



P/s:stress sebab orang pakat teguq aku makin gemuk sejak dok kat uia sana nu..Makan lalu mak jemah oi..2 yang cek kui tembun..hoho...k bye!!!



Terima Kasih kerana membaca...^-^

Saturday, 21 July 2012


Alhamdulillah,aku berjaya  laksanakan ibadah puasa hari ni..Tapi aku sedih sebab pertama kali tak dapat berbuka dengan family..Sedih gila kot,berbuka posa sowg2,tapi nasib bek ada member sekolah lama aku teman..Rumate aku suma balik berbuka dengan family masing2..Untung larhh kan..huhu..Lama jugak aku tak update blog nie..Saja malas..hahha..Sebenaqnya banyak yang berlaku dalam kehidupan aku semenjak aku masuk uia nie..Tapi tue la,tak taw nak cerita cam na..

Masuk nie,dah 2 bulan aku tak balik rumah..Sumpah rindu sangat2 dekat mak abah n adik2 aku.Until now,tiap2 hari aku akan col mak aku..Kadang2 dalam sehari,dua tiga kali aku akan col mak..dok Mengadu macam2..Teriak 2 tak payah kata la.Tak larat nak teriak dah haih..Kalau dekat smkas dulu,if tak bole balik 3 minggu,sahih aku dok qeyau nak balik dah..Law tak bole balik tdoq kat umah,bali dok sat ja pon dah cukup la..Asalkan bole balik..hahaha.Nampak dak bertapa manja + gegehnya aku..Reja dok bawah ketiak mak pak ja..hahha

Dekat sini aku jadi hisbah line ip..Tak ada niat pon nak jadi hisbah line up nie sebenaqnya..Tapi dah member aku p boh nama,so aku jadi je la..Tapi yang bestnya,dapat stiker electrical item free..hahaa..jimat duit aku..Tak payah dok kalut wak kuaq duit bayaq barang elektrik dah..Tapi yang tak best,bila ada program yang nak kena buat..waktu tue aku akan bz tahap gaban..Tiap malam meeting..haisshh.2 baru yang hisbah punya aktiviti,kalau yang mahallah punya aktiviti..Lagi la aku bz..Penat kot weh..Macam2 nak kena buat..Sat g kalau tak buat,mesti aku akan rasa serba salah sebab amanah kot yang tue,,

P/s:nak kuaq buka posa n shoping ngan hubby aku minggu depan..hahaha..k byeee

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 15 July 2012

BILA LELAKI BETUL - BETUL SERIUS DALAM PERCINTAAN



Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu…

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan.

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu.

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat.

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu.

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya.

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu.

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur.

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek...

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..
Photo: BILA LELAKI BETUL2 SERIUS DALAM PERCINTAAN…. 

Kecantikan kamu diketepikan…keikhlasan kamu diutamakan... Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya. si dia akan sentiasa menghantar sms..wlpan diblas..ini tnda si dia sentiasa memikirkan kamu… 

Si dia sanggup menitiskan air mata demi kekasihnya.. Bukan semua lelaki anggup menitiskan air mata hanya untuk seorang perempuan. 

Tidakkah kamu terharu melihat seorang lelaki yang sanggup menitiskan air mata demi kamu. Itu membuktikan cintanya begitu kuat buatmu. 

Sentiasa menghiburkan hati kamu dikala gundah...

Sentiasa bersungguh melakukan sesuatu untuk kamu.. .Jangan kamu anggap teman lelakimu seorang yang kuat membebel Sekiranya setiap masa dia cuba memberi kamu nasihat. 

Ingat, nasihat bermaksud mengingati. Jika sudah sayang, macam-macam akan kamu fikirkan termasuklah bimbang akan kehilanganya. Begitu juga jika teman lelakimu menyatakan dia selalu memikir dan risaukan kesudahan hubungan kamu.

 Ini bermakna dia selalu fikirkan mengenai hubungan kamu dan bagaimana untuk menyelamatkannya dari berakhir begitu sahaja 

Ada juga lelaki yang cepat berasa sensitif dan mudah marah sekiranya apa yang diperkatakannya tidak diambil perhatian, lebihlebih lagi dari orang yang dia sayangi. Baginya kamu bersikap acuh tidak acuh.

 Hal ini boleh menimbulkan perasaan cemburu meluap-luap, tambahan pula sekiranya kamu boleh menjadi pendengar setia apabila berdampingan dengan orang lain.

 Pasti dia merasakan dirinya tidak berguna pada kamu.. Lucu tapi hakikatnya begitulah apabila teman lelakimu berperangai tidak ubah seperti anak-anak kecil semata-mata untuk mendapat perhatian daripadamu. 

Si dia mahu bermanja dan inginkan kekasih hatinya melayannya lebih daripada orang lain yang pernah kamu sayang. Kalau dia merajuk hati, sesekali cubalah untuk memujuknya. 

Kamu hadapi masalah dan orang pertama yang datang membantumu adalah teman lelakimu. Tandanya dia tidak mahu melihat kamu susah dan rasa bertanggungjawab untuk membantu. 

sekiranya teman lelakimu sentiasa bertanyakan soalan yang sama, “you masih sayang i?”, jangan anggap itu satu persoalan yang membosankan. Itu tandanya si dia tidak mahu kasih sayang kamu kepadanya menjadi luntur. 

Sebab itulah, kalimah tersebut sentiasa diulang-ulang agar kamu tahu betapa si dia sentiasa mahu kamu ingat diri kamu sudah dimiliki olehnya.. Tidak suka kamu memakai seksi...kerna tidak suka kamu diperhatikan lelaki lain wlpn berlengan pendek... 

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga. 

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya. 

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

 Dia tidak suka kamu keluar malam…tanda ingin menjaga pandangan org terhadap kamu... Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

 Dia tidak suka ada lelaki lain mendekati kekasihnya. HARGAILAH Lelaki dan terimalah mereka seadanya…. Berilah diri kamu peluang untuk kembali mencintai seseorang yang bergelar LELAKI..

hz copypaste and edited


Terima Kasih kerana membaca...^-^

Tuesday, 26 June 2012


Tadi dok msg dengan adik aku...Dok mintak no akaun bank sebab nak bagi kat hubby aku,dia nak boh duit..Then adik aku cita kata family aku tengah susah sekarang nie..ADik cita kata abah dah lama tak p meniaga sebab tak cukup modal nak wat niaga,duit astro pon dah lama tak bayaq n depa compom2 la tak bole tengok tv kan kalau abah tak leh bayaq duit astro tue..Dengan kereta rosak,dah lama kat bengkel..Sumpah sedih sangat bila adik kata depa dok p sekolah nek bas ja la nie..Ya allah,ayaq mata aku dok kuaq pas aku dengaq adik aku cerita macam tue..
Sebab ni la aku tak suka law dok berjauh dengan family aku..Apa yang jadi kat depa,bukannya depa nak hbaq kat aku..Aku tak bole law dengaq family aku tengah susah,dan2 aku jadi tak tenang..aku asyik dok pikiaq ja sai nie..Macam ri 2 yang waktu aku tengah kalut nak exam,then adik aku msg kata abah sakit tangan sampai bengkak2..Aku asyik teriak ja lepas tue..Ya allah,aku tak maw benda2 buruk menimpa kat keluarga aku..Aku sayang depa sangat2..

Pasal study pulak,aku stress sangat2..Rasa macam nak berhenti ja dari uai tue..Aku tak boleh nak catch up apa yang lecterur ajaq..Aku jadi cam orang bodo ja dalam kelas sedangkan tue bukan perangai aku..Selalunya kalau cikgu dok mengajaq,aku la yang dok hingaq2 tanya hat nu hat ni bila aku tak paham.Tapi skunk,aku la manusia paling pendiam even aku memang tak paham apa yang lecterur ajaq..Bayangkan aku memang lambat nak paham apa yang lecterur dok cakap kat depan sebab totally suma full in english la..bajet cam aku pandai gila2 la kan..

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Thursday, 21 June 2012


Hidup boring..Bangun pagi2 punya semangat nak p kelas,tengok2 kelas di batalkan..wtffff..Penat aku buka mata tahan mengantok..Dah la sekarang ni bole kata tiap2 malam aku tidoq lewat..Pukol 4 5 pagi bawu aku bole tidoq..Dok cangak sorang2 atas katil..Dengan takut + panas..Ya allah,seksa gila kot weh..

Hari tue col mak sebab nak suruh mak buat tudung bulat labuh kat aku.Then mak cakap nanti la sebab mak sekarang nie tengah kering duit..Dengan kereta rosak lagi..memang apa pon tak bole la kan..Dah la aku nak balik rumah pon tak bole..huhu..Bosan kot,tiap2 hujung minggu,aku kena dok sowang2 kat mahallah tue..Cakap pasal tudung bulat,dulu waktu sekolah aku paling tak suka kalau kena pakai tudung tue dengan baju kurung..Konon2 nak pakai tudung bawal la sebab nak wat fesyen macam2..Kalau bole nak pakai tudung singkat2 ja,tak maw la tudung2 labuh segala bagai tue..Konon2 rimas,panas sebab tak pernah pakai kan..Tapi sejak masuk uia,aku jadi selesa plak pakai tudung labuh n aku jadi janggal kalau nak pakai tudung singkat bidang 45 

Identiti aku terus berubah since aku masuk uia..Benda2 yang selama nie aku tak suka buat,aku buat..Memang aku tak tinggal la sock hand,sock n tudung labuh tue..Insyaallah,aku harap perubahan aku nie kekal la buat selamanya..Perubahan tue datang sendiri,bukan sebab kat sini tak ada student yang pakai tudung singkat..Yang pakai tudung singkat,up sana,up sini..Memang berlambak gila kot..Tapi ntah,mungkin sebab keinginan nak pakai tudung labuh tue memang dah ada lama dalam diri aku,cuma selama nie aku tak mampu nak buat firstly mesti la sebab environment sekeliling aku kan..So bila aku dapat masuk uia,dengan persekitaran yang islamik,student yang pakai tudung labuh memang ramai sangat kan.so aku ambik peluang nie untuk jadikan satu permulaan untuk berubah..Insyaallah.

p/s:sejak dua tiga hari kebelakangan ni rasa macam di abaikan...hurm.mugkin perasaan ja kot sebab bie dok kalut nak exam kan?

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Thursday, 14 June 2012


Sekarang dah nak dekat pukol 4 pagi n aku n  suma rumate aku yang terchenta still lagi dok berjaga..hahaa..terbaik gila kan,mentang2 esok free...Nie suma gara2 aku terdengaq rumate aku pakat dok cerita hantu waktu aku tengah dok gayut dengan aiman..Memang depa silap la sebab bercerita hantu tengah malam..hahaha

Dah memang suma penakut,tambah dengan aku yang memang2 over penakut,memang pakat tak tidoq la jawabnya..Pakat dok berhimpit ramai2 atas tilam,dengan lampu suma terpasang..memang lawak gila kan..Takut punya pasai sampai tak tidoq..hahha.Cuma aku yang macho sikit.dok atas katil..hahhaa..

Pakat dok bercerita pasal pakwe,secret admirer and so on la..hahaa..Depa tanya aku sapa first love aku..Ohhh,op cos la my lovely hubby,the one n the one in my heart..hahhaha..Sumpah aku sayang dia sangat2..Bagi aku,dia memang first love aku and i'm very2 sure about that...Even sebelum nie aku dok kapel ramai,scandal segala bagai...Tapi aku rasa..arghhh..Bosan.Tak happy..no life gila dengan depa suma 2(bajet cm rmai pkwe..hahha)


ERrr..malas tulis dah..Bukan ada orang dok baca pon..hahaha...bye!!
p/s:i love you baby

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Monday, 11 June 2012


Aku tak taw kenapa sejak aku sambung belajaq ni,aku selalu sangat gaduh dengan aiman..Bole kata tiap hari kami akan gaduh,kadang2 disebabkan benda kecik,kami akan gaduh..Hurm,sebelum nie pom kami dok gaduh jugak,tapi x da la sekerap macam sekarang nie..Aku taw,kadang2 salah aku jugak sebab tak jaga hati dia,selalu buat dia sakit hati dengan perangai aku...Tapi,,ntah la..

Bila jadi macam nie,mula la aku rasa len macam..tak senang duduk.. aku tak bole kalau aiman terasa,dok sedih segala bagai di sebabkan aku..Aku terlalu terlalu SAYANG kan aiman..Sumpah,aku x pernah sayang lelaki lain macam aku sayang aiman..

Aku mengaku dulu memang aku selalu layan ramai laki..Dan satu ja perangai aku,aku mudah suka kat someone..Tapi bila dengan aiman,perasaan aku jadi lain..Bagi aku dia first love aku..Aku sayang dia sangat2 dan aku takmaw hilang dia..sumpah..!
La ni keadaan aku rasa makin jadi teruk,ya allah..apa aku nak buat..Semua nya salah aku..*kesat ayaq mata *

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Saturday, 9 June 2012

Semalam hari last minggu taaruf kat iium..Memang terbaik gila la kan..Dekat sana memang rasa sangat2 suasana islamik..Err,ntah la..tak taw nak cakap macam mana..Yang penting memang aku happy tahap gaban bila kat sana..Hilang teruih penyakit homesick aku tue sebab aku ada kawan2 yang sangat3 gila + sporting tahap dewa 14..hahha..Bila dengan depa,memag aku rasa macam aku dok dengan GR..siriusly!!

ERr,dengaq kata minggu depan,budak2 ben,bar n etc ada lagi post taaruf...adoyai..very2 bosan u know..Gila bosan,dah la penat..hoho..Pagi tadi,penat punya pasal,suma pakat terlajak tdoq sampai pukul 7..konon2 penat sangat la kan..haha....memang subuh gajah la jawabnya..Pas abis mayang,teruih sambung tdoq sampai kui 10 lebih..memang terbaik la kan..Pastue tiba2 gee msg ajak g makan dekat cafe sebab geng2 laki smkas ajak jumpa..Aku yang memang tak mandi lagi tue,memang serabai gila kan..haaha..Ingat kan depa nak makan sekali.rupa2nya cuma mai teman aku ngan gee makan ja..knon2 nak tengok aku la kan sebab dah lama tak nampak aku..Gley memang tik ngoh la,dia gelak tengok aku pakai sock..Errr,hampeh tol.Nak perli aku la 2..

Semalam hubby aku dengan member dia,akmal mai kat aku..Waktu 2 dah malam dah,majlis penutup pon dah nak mula kan...Memang tak sempat la nak jumpa dia lama2..Sumpah sedih sangat..Tapi aku malas nak tunjuk..Aku rindu dia sangat2 weh..Semalam dia mai antaq bantal ngan makanan segala bagai kat aku..Gila,banyak kot..hahaha..Sumpah terharu waktu tue sebab walaupon dia dok sakit mata,dia still nak mai jugak kat aku..Gila kot,melaka ngan pj..memang jauh gila kan,Tambah nek moto lagi..Gila kebas punkuq..(kalau aku la)hahha..ampa ada??x da kan..hahhaha..k bai!!

p/s:sayang,luv u so much...i want u be mine forever..muahhhhx

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Tuesday, 5 June 2012

NEW LIFE!!

 my new roomate..*saja letak gambaq kat ataih,cewi st,,hoho*



ALHAMDULILLAH,akhirnya 3 jun yang lalu aku dah selamat daftar as a new student at cfs iium pj..hoho...akhirnya aku dah jadi seorang pelajar U*joget lambak*hahahha..Mula bertolak malam sabtu tue selepas sambahyang isyak then sampai sana dalam pukol 5 pagi..Pastue g tido,rehat2 jap kat umah mak njang kat sungai besi..*tidoq..*

Kuaq dari umah mak njang dalam pukul 12 lebih macam tue,tapi tudia....kereta nu,macammm________.hahha..ramai gila kot.memang sesak teruk..dalam satu lebih baru aku sampai kat uia tue.then parking kereta,p ambik no..hoho..Orang ramai gila babeng kot..Then bawu no aku dipanggil,serah suma borang segala bagai nu..bhahaha.waktu nak ambik kunci bilik,ada 2 orang budak ben dok belakang aku n kenal2 jap..Siyez depa memang sporting tahap r..Alhamdulillah,aku dapat gak dok satu bilik dengan depa..

sebenaqnya dalam satu bilik tue ada 4 orang,then ada tambah sowang lagi budak bilik lain..Kira dia memang selalu lepak kat bilik kami la sebab budak2 bilik aku kan suma budak ben..Kira memang masuk satu kepala la...Budak bilik aku 3 orang budak selangor,seorang budak kulim..oke!!bhahahah..Lawak la tiap2 hari dok ajaq budak2 tue cakap bhasa kedah..memang piawww rrr....hahahha 

MInggu taaruf agak bosan la jugak sebab tak ada apa sangatt pon..cuma hari yang ketiga ada EPT,APT n FTK..hoho..memang terbaik la kan..Tak bole blah gila woi soalan dia..senang nak mampuih..Waktu time APT tue,masa yang depa bagi 2 jam,tapi aku n budak2 len hat x reti arab,pakat buat setengah jam ja,then teruih keluaq dari dewan tue..terbaik x??bahahaha


my new friend!!*abaikan muka aku k*haha


p/s:hubby aku dok perli aku cakap kl..,errrrkata kat aku noh,hg pon sama gak..hoho


SAMBUNGAN____________*-*

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 27 May 2012

TANDA LELAKI BETUL-BETUl SUKA DEKAT PEREMPUAN TUE:)




1:Dia akan call korang everynight without reason
ERR,hat ni memang betul la kot kan because hubby aku memang akan call aku everynight..Selagi dia tak tido,selagi tue la dia akan call aku..Dia cakap seronok kacau aku tidoq.Apakah???hahahh..Tapi yang stress,esok tue mesti dia akan cerita balik apa yang aku dok sembang waktu aku tengah mamai tue..arghhhh*malu*

2:dia tahu apa yang korang suka
Kadang2 aku rasa macam dah kenal lama dah ngan hubby aku tue..SEriusly sebab dia terlalu memahami aku k.Even member2 rapat yang aku kawan since kecik pon kadang2 tak paham aku..Hubby aku taw apa yang aku suka n aku tak suka..tapi aku rasa yang dia paling taw apa aku suka mesti la shopping..bhahhaa.Waktu tue mulut dia otomatik jadi macam machine gun...potpet kat aku bila aku kata nak shopping..bhahahha..*tangan didada mata diatas*

3:dia surely risau bila anda sakit
Satu ja perangai hubby aku yang makin buat aku sayang kat dia sebab perangai dia yang caring gila tahap dewa 14 tue..bhahahaa..Pantang aku sakit sikit ja,mesti dia risau punya even kadang2 aku rasa besa ja,haha..Tapi tak pa,tue tanda hubby aku tue toi2 sayang kat aku kan..Tapi stress,hubby aku akan paksa aku makan ubat.selagi aku tak makan,selagi tue la dia akan paksa..grrrr..Even aku period pain pon,dia akan risau macam konon2 waktu tue aku tengah tahan nak beranak..haha..Setiap waktu tue akan tanya aku sampai dia betol2 sure yang aku dah oke!

4:dia akan text korang all day long untuk borak benda2 marapu 
hoho...statement ni aku paling suka sebab aku rasa memang betul2 kena tepat kat batang hidung*hidung mancung*..hahha..Dari mula bangun tidoq sampai la nak tidoq,every time,every day hubby aku akan text aku..Tak kira waktu tue dia bizy or not,dia akan tetap msg aku..Kadang2 bukan dok msg apa sangat pon,merapu meraban ja lebih.sekali pon dia tak akan tinggal aku,dia akan msg aku sepanjang hari sebab dia tak maw bagi aku sorang2,bosan segala bagai sebab dia taw kalau aku bosan,surely aku akan tidoq..bhahahaha...kadang2 ada jugak member2 yang tanya aku,tak bosan ka 24 jam msg ngan laki aku tue..?Siyesly aku jawab,nope..cos even kami banyak merapu,tapi best sebab laki aku tue banyak idea walaupon dia tue over wayar,,haha sampai aku tak reti bosan..!!*laki aku dok komplen la ni sebab sejak bole gayut free tiap2 hari,aku dah tak suka msg dah..reja gayut ja 24 ja..kesah pulak aku...laki aku..biaq la..hahaha*

5:dia pasti kenalkan korang dekat kawan2 dan family dia
Alhamdulillah,hampir setahun lebih aku kapel ngan dia,aku dah pernah jumpa family dia n dia sendiri pon dah pernah jumpa family aku..Member2 dia pon ada yang dah taw pasal aku n dia memang tak pernah berahsia pasal diri aku dari family dia..Dia selalu story pasal aku kat mak dia*blushing sat*..N aku suka mak dia!!hahhaa..Mak mertua aku baik gila oke..Saja nak habaq..hoho


Terima Kasih kerana membaca...^-^

Monday, 7 May 2012

SYUKUR KEPADA ALLAH#

Alhamdulillah,aku tak sangka aku akan dapat uia...Syukur sangat2 ya allah..Memang aku terkejut sangat2 bila cek upu tadi,then keluaq macam hat kat ataih tue la..Aku pon apa lagi,teruih jerit habaq kat mak aku hat tengah sapu sampah nu..bhahahha..

Waktu balik dari kerja tadi aku dok kalut kat mak aku pasal fom6..Dok kalut nak tukaq sekolah apa suma tue la sebab aku tak maw masuk smkas dh..ahhaha..Pastue member aku hantaq msg gtaw kata dia dah bole cek upu dh..Aku pon apa lagi,cek teruih r..Mang ramai yang terkejut aku dapat uia..Cikgu2 aku lagi r terkejut..Siap komen kat fb lagi..bhahahaha
Mungkin rezeki aku kot noh..Selama nie memang aku pelajar bermasaalah..Selalu kuaq bilik kaunseling,kena jumpa pengetua..Macam2 ag la..Sampai ada cikgu2 sendiri pon tak pernah target aku dapat result yang elok dalam spm..Dalam kelas aku deret ah tdoq,ingat aku rajin belajaq ka wei..hahaha..

Aku dengan henset memang tak bole dipisahkan..hahahha..Sejak form 1 sampai la waktu nak ambik exam spm,nset sentiasa ada di tangan..Tak pernah miss bawak p asrama..Besa la,orang ada pakwe..macam aku sowang ja yang ada pkwe kan..hahaha..

Alhamdulillah bila result spm kuaq,aku dapat 5A..hat len tak payah hbaq kot noh,,hahha..Waktu aku balik habaq kt nak aku,memang aku nampak mata mak aku teriak..Tapi besa r mak aku tue,bukan besa teriak depan aku,dan2 dia cover konon2 kalut masak la..Macam tadi la bila aku habaq kata aku dapat uia,dan2 mak kalut wat2 sapu sampah..Padahal aku tengok mata berayaq dah..hahahha..

Aku nak belajaq betoi2.Aku nak jadi contoh yang bek2 kat adik2 aku hat 5 orang nu..ramai dak adik2 aku??bhahahhhaha..Insyaallah,tak maw men2 dah pas nie..nak wt yang terbek..nak balas jasa mak abah yang selama nie dok teruk2 cari duit..doakan aku k..

p/s:dari sekolah rendah sampai nak masuk U,aku still dengan suha n muhai..hahaha..k bai!!!!

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 6 May 2012

DATING#

Sebenaqnya nak cerita pasai kelmarin..Saja la baru nak tulis dalam blog hari nie..hahhahaHubby balik marin..Dia tumpang kereta member dia..Tapi x syiok ah sebab cuti 2 hari ja..Petang jumaat balik,ni malam ahad dah kena p dah..Hurm,x pa la,,asalkan bole jumpa hubby jugak!Rindu teruk kot nak jumpa hubby.   .Tiap2 hari 3g,tapi still tak puas,kena face to face,baru puas..hahha

Kelmarin hubby msg cakap kata kereta dia ada problem..tak pa la..Ingatkan nak jumpa ja la,tak jadi r keluaq sebab hubby taw aku mesti tak maw nek moto punya..bhhahaa.Tak pa la,aku dengan pasrah nya g la mandi sebab waktu tue dah pukoi 1 dah..tunggu hubby punya msg,haqam x hantaq pon..pastue aku pon hantaq la msg pasrah kat dia,konon2 aku tak kisah la law tak jadi keluaq..Suruh dia settle suma kerja dia dulu..Padahal tak iklas pon cakap macam tue..

Sapa tak maw jumpa tunang wei,rindu kot sebulan tak jumpa..Orang tua tue tak balas jugak msg aku..
then aku tukaq pakai baju buruk2 ja la(hat koyak rabak nu)bhahaha..Dok ingat tak jadi jumpa betoi2..Tiba2 hubby col kata dia otw nak mai kat aku dah..Kelam kabut aku bersiap.

Waktu turun bawah,habaq kat mak kata nak kuaq ngan hubby..pastue minx adik aku hantaq aku kat hospital sebab hubby aku swoh tunggu kat situ..Tunggu adik aku,punya la lama dia bersiap(bajet macam dia plak nak kuaq dating)..Last2 tengok abah nak kuaq p buang sampah dekat dalam tong sampa tepi jalan tue..aku pon tumpang abah dulu r..Nasib bek abah tak kata apa..hahha...Tunggu dalam setengah jam,baru hubby aku sampai..ahhaa..Cepat dak dia sampai??kuang2..

pastue kami teruih p gunung jerai..Plan nak lepak2 ja kat bawah tue,tapi last2 sampai ke puncak gak la kan kami nek..dengan kereta yang brek dok sekat2,kami gagah gak nek..hahahha..Dengan jalan bengkang bengkok nya..Pening pala gila kot..Macam hampeh,jumpa kera,last kali laki aku bantai kata hat tue  kawan aku..kojaq toi..haha

First time kot weh aku nek gunung jerai..tak sangka pemandangan dia cun..


pemandangan waktu atas puncak gungng jerai,..nice#

abaikan muka tembam tue,,,tp tengok macam aku kuruih n tinggi dak??hahhaha

muka aku tengah gelak pon laki aku nak tangkap gambaq gk..booo



kami dok lepak2 kot kawasan gunung jerai tue..Konon2 dok hayati pemandangan alam la..hahaa..Padahal merapu ja lebih..Dok usha budak2 u ka apa x tw.Maybe depa baru balik camping kot..Last2 depa mai lepak tepi aku...Yang aku mang gaban kot..Ada budak2 laki belakang aku..Then aku ajak hubby blah r..Segan kot..Dah la orang kacau  kami dok dating.hhaha

Waktu dok jalan tue,hubby tolong pegang handbag aku..Aww,,sweet...Aku mang suka tengok laki pegang beg tangan untuk awex dia pon..haha...Aku saja bagi hubby pegang handbag tue sebab dia yang nak pegang sangat,lagipon laki aku sumbat botol ayaq dengan keropok dalam handbag  2..kembong kot weh..hahaa..Tapi yang lawak,laki aku mengusik apa ntah,last2 aku merajuk..Aku bantai duduk atas jalan tar 2..hahahha..buat2 macam orang tak ada dah la kan..Padan muka,usik aku lagi...sebelum balik pon dan lagi oi tangkap gambaq..ingat apa?hahhaa


ni bukan aku saja nah,laki aku yang swoh buat,,ahaha

muka putih dah,tp spoil tang perut..haqam ngoh..hoho


Lepas turun dari gunung jerai tue,kami p aneka..Ingat nak beli novel..then ronda2,hubby ajak aku teman dia p beli pala paip..hahaha..(habaq kat mak dia kata nak p beli pala paip,tp kuaq dating ngn aku dulu..hoho).Tengok kat kedai depan aneka tue mahai sangat,then patah balik p guaq cempedak..hahaha..Last2 jumpa gak...Selagi tak jumpa pala paip tue,selagi tue la laki aku dok kalut ajak balik awai,takot mak mertua aku beletiaq kalau dia tak beli..haish..

Lepas siap beli pala paip tue,masuk kat jalan belakang..Hubby aku tue mengidam nak makan burger kfc lak dah..P la beli,waktu nak balik kat kereta tue,tengok satu kapel tue dok wat natang apa tak taw dalam kereta..hahhaa..Macam tik kentut g,pakwe dia pakai kopiah,tapi dok cium awex dia..K dah!!Tak  maw kata kat orang..Kami saja la dok buat lambat2,dok makan dalam kereta ..Sambil dok usha kereta kapel tue..hahahha.Jahat dak kami??dak kot noh..

Dah abis makan,bawu la bertolak balik..Ya allah,sumpah tak puas keluaq dengan hubby..Tak puas tengok muka dia,melawak,manja2 segala bagai..Rasa macam tak maw balik kot weh..huhu...Dah la malam esok dia nak balik melaka dah..Pas ni payah pulak la aku nak jumpa dia..Rinduuuuu lagi//haishhhh..Mencik ah rindu2 macam nie..

p/s:saja la tak maw boh gambaq dengan hubby aku..private2..hahaha..k bai!!

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Tuesday, 1 May 2012

KENDURI..WINKWINK#

Walaweh,penat gila kot...Kenduri tadi ramai  orang mai..Lebih kurang seribu orang lebih la yang mai..Bajet macam kenduri kawin dak??bhaahhaha..Padahal kenduri arwah+kesyukuran ja pon weh..
Tapi oarang yang mai tue,memang ramai kot.. 
Sampai makanan tak cukup n then kena masak dua kali gak la kan
Orang pulak dari pagi mai tak henti-2,pukol 7 tadi pon still ada orang yang mai jugak..
Tue bawu kenduri besa ja,cuba bayangkan law kenduri kawin aku nanti???hahhaa

Ramai yang mai pakat tanya mak abah,mana dia pengantin..ahahha
bajet macam ada pengantin betoi nu siap tanya  mana bilik pengantin,
nak bunga teluq blablablablabla..
Hat adik beradik,sepupu sepapat aku pulak pakat dok riuh tanya mana laki aku..mak mertua aku tak mai ka??hahha..ha,sebot pasai mak mertua,tadi first time kot weh aku jumpa mak n pak mertua aku.
Gila ketaq baq hang,..Tapi seb bek la ada m.lang aku dok teman sekali
dok sembang ngan mak mertua aku..Law tak naya aku
Aku dah la stail nerves tahap cipanzi..

Then lepas teman  mak aiman makan,depa ajak p umah mak lang aku lak dah..
bawu ja start moto nak p,tegok-2 member aku mai ..
ramai kot weh...3 biji kereta(mentang2 suma ada lesen dh..haha)
Then teman depa makan segala bagai,cikgu syrihan n cikgu fatimah pulak mai..
pakat p kerumun kat cikgu pulak la kan.
dok pot pet sana pot pet sini
dan lagi ambik gambaq sebelum cikgu2 balik
hahahahaha..cam apa ag
tapi tak pa,aku suka..Sayang GR..hoho

Pastue GR ajak p lata,konon2 nak men ayaq terjun la..
Sebelum p tue,singgah mayang kat masjid dulu,then las2 minit
ada yang kansel tak maw p.so aku pon ikot r geng2 yang tak maw p tue cos muhai n then geng nak mai umah
Tunggu punya tunggu,las2 muhai ngn emi ja yang mai
hat len tak jadi mai
konon2 segan la sebab dah lewat petang..ah,lantak ah


p/s:mak mertua aku buat agaq2 kat aku..siap boh dalam bekas besq ag,hampa ada???xdak kan..hahhaha..k bai!!!!(nak tengok kedah vs kelantan)

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Thursday, 26 April 2012

NOTA BUAT BAKAL SUAMIKU


".....bakal suamiku, aku tidak meminta rumah yang besar, aku tidak meminta kereta yang gah, aku tidak meminta rantai emas berlian permata yang indah, aku tidak meminta wang yang banyak, dan aku tidak mendambakan kehidupan yang serba mewah, cukuplah dengan bersederhana, tetapi izinkan aku meminta sesuatu darimu, bimbinglah aku dalam mendapatkan syurga-Nya....."


YA ALLAH..
Seandainya kau telah catatkan, Dia milikku, tercipta untukku,
Dekatkanlah dia padaku, Satukanlah hatinya dengan hatiku, Titipkanlah
kemesraan antara kami, Agar kebahagiaan itu abadi.

YA ALLAH..
Seiringkanlah kami dalam melayari hidup ini, Ketetapan yang
sejahtera dan abadi, Maka jodohkanlah kami.

Tetapi YA ALLAH..
Seandainya engkau telah takdirkan, Dia bukan milikku,
Bawalah dia jauh dari pandanganku. Luputkanlah dia dari ingatanku,
Dan peliharalah aku dari kekecewaan.

YA ALLAH Ya Tuhanku yang Maha Mengerti..
Berikanlah aku kekuatan,
Menolak bayangannya jauh ke dada langit, Hilang bersama senja yang
merah, Agarku sentiasa tenang, Walaupun tanpa bersama dengannya.

YA ALLAH yang Tercinta..
Pasrahkanlah aku dengan takdirMu,
Sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan, Adalah yang
terbaik untukku, Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui,
Segala yang terbaik buat hambaMu ini.

YA ALLAH Yang Maha Mengetahui..
Segala sesuatu dilangit dan dibumi,
Engkaulah yang melimpahkan rezeki, Buat hambaMu ini..
Engkau jualah yang mengatur hidupku dan matiku..
Maka aku redha, atas segala ketetapanMu..
Sesungguhnya setiap yang berlaku ada hikmah disebaliknya...

YA ALLAH Yang Maha Penyayang lagi Maha Adil..
Jika siang dijadikan ia sebagai mencari rezeki..
apabila malam menjelma ianya sebagai untuk hamba-hamba-MU merebahkan diri bagi mendapatkan segala tenaga dan zat-zat
sebagaimana Engkau telah memberikan segala apa yang ada pada hambaMu kesihatan...

Engkau jua telah memberikan setiap pasangan jiwa murni
seperti sepasang kasih sayang ADAM & HAWA,
begitu juga anak-anak, cucu-cucu untuk
mencari kasih suci setiap insan
yang berada di muka bumi yang sementara..


Terima Kasih kerana membaca...^-^

Sunday, 22 April 2012

SEDANG COUPLE,PERLUKAH PUTUS???

Tadi dok usha fb then ada terjumpa tentang satu cerita nie..Agak insaf tba2..hehehhe..lihat bwh k..

Lepas solat Jumaat, seorang junior menemui seniornya. 

Junior: Bro, saya nak tanya sesuatu boleh?

Senior: Ya, silakan.

Junior: Seandainya saya ada dosa sebesar dunia, kemudian saya bertaubat. Adakah dosa-dosa tersebut akan diampuni oleh Allah?

Senior: InsyaAllah, segalanya mungkin dengan izin Allah. Taubat ertinya bukan sekadar solat taubat, tetapi meninggalkan perbuatan dosa tersebut tanpa mengulanginya lagi di masa depan. Sungguh-sungguh menginsafi sampai kiamat.

Junior: Baik. Saya sebenarnya ada teman wanita. Couple la dengan kata lain. Jadi, adakah berdosa perbuatan saya tu? Jika berdosa, adakah kami perlu putuskan hubungan kami?

Senior: Berdosa atau tidak sebenarnya orang yang bercinta lebih mengetahui apa yang mereka buat bersama-sama ketika bercinta. Betul tak? Tak perlulah saya yang klasifikasikan dosa itu, dosa ini. Orang yang bercinta ni bukan semuanya jahil. Majoritinya cerdik pandai, tahu agama. Tahu beza halal haram. Tapi, ya lah. Manusia. Berhadapan soal hati, hatta dia seorang ustaz sekalipun, kadang-kadang goyah juga hati dan iman. Saya pun samalah. 

Junior: Em..rata-rata tempat mengatakan couple ini berdosa. Saya pun tahu apa yang saya lakukan selama ini dengan teman wanita saya juga melibatkan perkara dosa. Baru-baru ini saya buka facebook bro, ada nasihat-nasihat mengenai couple. Timbul rasa insaf dalam diri ini. Jika teruskan, hati ini jadi tak tenang juga. Kena clash ke? Sayang juga tu nak tinggalkan. Dia pun bukannya tak baik. Cantik pun cantik. Kalau dalam pandangan saya ni, paling cantik lah.

Senior: Satu, lelaki yang terbaik tidak akan mencintai wanita yang paling cantik namun akan mencintai wanita yang mampu menjadikan hidupnya cantik di dunia dan akhirat, dan juga menjadikan wanita itu cantik dunia dan akhirat bersama-samanya. Dua, jika wanita itu ada potensi dididik, kenapa mahu putuskan? Sambungkanlah dengan ikatan pernikahan. Dia dah sayang kamu sepenuh hati, kamu pun sama. Dia rela dan sanggup berkorban apa sahaja untuk kamu. Banyak masa dah terbuang untuk fokus pada hubungan kamu berdua. Tak terkira sumpah dan janji. Dikhuatiri juga, bila putus dalam keadaan begini kesan luka di hati pada pasangan akan menjadikan keadaan bertambah buruk. Hati pun jadi bertambah kusut, sedih. Kenapa nak sedihkan pasangan? Berilah berita gembira dengan melamar dari walinya. Ajaklah dia berubah sekali ya. 

Junior: Em..kenapa pula kena putus?

Senior: Pada hemat saya, ada beberapa sebab kenapa perlu putus:-

1. Pasangan masih student, baru-baru nak masuk universiti. Langsung tidak bersedia untuk bekerja dan masih kabur cara nak dapatkan kerja. Tak pandai berdikari sendiri lagi. Tapi ini cuma berlaku pada student yang tidak berfikiran matang. Jika dah matang, masalah kerja ini pasti dapat diatasi.

2. Lelaki atau wanita terlibat masalah sosial yang teruk. Clubbing, penzinaan, lumba haram, dadah, pil dan sebagainya yang dikategorikan sebagai sangat teruk. Bukan tak boleh berubah, tapi perlu masa panjang.

3. Ketenangan yang tidak pernah muncul. Bila bersama, hati gembira tetapi di sudut hati yang paling dalam tiada ketenangan. Banyak sangat masalah timbul. Tidak percaya, prasangka berpanjangan dan lain-lain. Bila dinasihat, tidak berubah. 

4. Pasangan tidak ada keinginan untuk bernikah, sekadar nak main-main. Sekadar nak ada teman lepaskan kebosanan dan kesunyian. Buat apa nak kahwin dengan orang yang tak mahu kahwin?

5. Pasangan tidak sudi berubah walaupun diajak untuk berubah.

Junior: Em..

Senior: Fikirlah dalam-dalam. Saya minta diri dulu. ( berlalu pergi sambil menepuk lembut bahu junior seraya membisikkan sesuatu pada junior )

Junior terkesima mendengar bisikan tersebut.
----

Seminggu kemudian, junior dan pasangannya itu pun akad nikah dalam keadaan yang serba sederhana. Sesuai bajet mereka sebagai student. Senior datang ke walimah. Junior cepat-cepat bersalam dengan senior dan memeluknya sambil menitiskan air mata.

Junior: Terima kasih, bro. Kata-kata akhir bro pada saya tempoh hari benar-benar memberi kesan yang mendalam pada hati ni. Terngiang-ngiang lagi di telinga ni:-

"Jika benar sayang Allah, buktikan dengan segera menikahinya. Tak cukup duit tidak mengapa. Allah kan dah beri janjiNya (janji rezeki dari berkatnya pernikahan). Jika benar cinta pada Allah, segala halangan di depan bukan menjadi alasan. Redha Allah, redha Allah, redha Allah. Dengan mengharap redha Allah, segeralah jumpa walinya. Jika perlu berlutut, berlututlah. Jika perlu menangis, menangislah. Sayang Allah adalah suatu perjuangan."

Junior: Isteri saya rupa2nya memang ada niat nak berubah. Dia pun di sudut hati, tidak suka couple2 ni. Lalu, saya dah berpakat dengan isteri saya masa tu. Kami dah jual handphone, laptop saya, dan campurkan semua simpanan kami. Akhirnya dapatlah RM5ribu. Dah ada duit, saya pergi ke rumahnya dan pujuk parents dia sampai dapat. Menangis pun dah. Macam drama dah pun. Akhirnya mereka setuju. Alhamdulillah. 

Senior: Alhamdulillah :)

Junior: Jemput makan-makan bro :)

Senior: Saya datang sini bukan untuk makan, saya datang nak meminang kakak kepada isteri kamu. :)

Junior dan isteri tergamam lalu tersenyum.

Yup, jika kita nak jadi baik dan nak benda baik, insyaAllah Allah mudahkan jalan ke arah itu.

Terima Kasih kerana membaca...^-^

Wednesday, 11 April 2012

JIKA RINDUKAN SESEORANG










♥ Jika RINDUKAN SESEORANG , PEJAMKANLAH MATA dan UCAPKANLAH :

" Ya Allah Aku ri
ndukannya keranaMu Ya Allah , Jauhkanlah daku dari perkara yang membuatkan aku lupa kepadaMu . Aku semakin mengerti, ‘JARAK’ ini bukan untuk menghukumku..tetapi ‘JARAK’ ini untuk MENJAGA aku dan dia..

✿~ Dengan ‘JARAK’ ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi..
✿~ Dengan jarak ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi..
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti, aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai..

p/s : Terima kasih ya Allah kerana memberi PELUANG kepadaku melalui jalanMu ini..terima kasih kerana memberikan JARAK itu kepada aku dan dia..♥♥"Harap selepas ini dapat istiqamah untuk berubah menjadi yang lebih baik..









Terima Kasih kerana membaca...^-^